Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Zonnepanelen vergelijken in 4 stappen

  • Geef uw postcode op
  • Klik de hoeken van uw dak aan op het satellietbeeld en markeer uw dakgoot
  • Geef de dakhoek, schaduw en uw energieverbruik op.
  • Vergelijk zonnepanelen

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De exacte prijs van zonnepanelen verschilt per leverancier. Als stelregel geldt dat zonnepanelen circa € 1,50 per Wattpiek kost als u alles laat installeren. Veel leveranciers bieden u de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te installeren. Dit kan ongeveer 20% van de kosten schelen. Overigens is het relatief verstandig om te kiezen voor grotere PV-systemen vanaf 8 zonnepanelen. De kosten voor het installeren van extra zonnepanelen is relatief goedkoop. Andersom zijn kleine PV-systemen, tot 8 zonnepanelen, relatief prijzig.

Wat leveren zonnepanelen op?

Voordat u een grote investering van enkele duizenden euro’s doet stelt u zich waarschijnlijk de vaag wat zonnepanelen u op gaan leveren. Het rendement van zonnepanelen is verschillend en hangt onder meer af van de hoeveelheid zonlicht en de kwaliteit van de zonnepanelen. In de zonnepanelen vergelijker kunt u zelf zien wat de verwachte teruglevertijd is en wat de opbrengst per jaar is. Daarnaast zijn de meeste zonnepanelen leverancier ook beoordeeld door klanten.

Als stelregel kunt u er van uitgaan dat 1 m2 zonnepaneel u 125 kWh per jaar oplevert. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 3.600 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan ongeveer 16 tot 17 zonnepanelen. Vaak is het niet nodig om zoveel zonnepanelen aan te schaffen om zelfvoorzienend te zijn als het op stroom aankomt. U kunt zelf ook nog veel energie besparen zonder veel moeite.

Informatie en vragen rondom zonnepanelen