Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Vermogen van zonnepanelen

Hoe hoger het vermogen van uw zonnepanelen hoe hoger het rendement. Uiteraard spelen andere condities ook een rol, zoals het weer, de plaats van de zonnepanelen op uw dak, etc. Om het vermogen van zonnepanelen te bepalen is er de meeteenheid Wattpiek. Dit zogenaamde nominale paneelvermogen is het vermogen dat de zonnepanelen leveren in een ideale situatie. Om het voor consumenten begrijpelijker te maken wordt het rendement van zonnepanelen uitgedrukt in kWh (kilowattuur) per WP (Wattpiek ). Zonnepanelenleveranciers zijn verplicht dit bij hun producten te vermelden.

Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?

Per m2 zonnepaneel kan gemiddeld ongeveer 125 kWh elektriciteit worden opgewekt per jaar. Hoe meer zonnepanelen hoe meer u kunt opwekken. Wilt u precies weten hoeveel u kunt besparen of verdienen? Start met zonnepanelen vergelijken van leveranciers en installateurs op uw adres en gericht op uw woonsituatie. Dan ziet u precies wanneer u de investering in zonnepanelen kan terugverdienen. Voor een gemiddeld verbruik van een Nederlands huishouden van € 3600 kWh zijn ongeveer 15 tot 16 zonnepanelen nodig. Wekt u meer elektriciteit op, dan dat u verbruikt dan ontvangt u een terugleververgoeding van uw energieleverancier.

Hoe groot is het gemiddelde zonnepaneel?

Een standaard zonnepaneel is 1meter bij 1,65meter. 6 zonnepanelen zijn ongeveer 10 m2 en levert ongeveer 1250 kWh stroom per jaar op. 12 zonnepalen leveren ongeveer 2500 kWh stroom per jaar op, genoeg voor een klein huishouden.

Informatie en vragen rondom zonnepanelen

Uw voordelen

Zojuist overgestapt