Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Warme temperaturen zorgen niet evenredig voor stijging

Niet alleen hebben we veel zonne-uren in juli kunnen tellen; ook de temperaturen lagen fors hoger. In de Bilt werden gemiddeld méer dan 10 zonne-uren per dag gemeten in Juli! Normaal gesproken komen de zonne-uren in juli niet boven de 200 tot 220 zonne-uren uit. De instraling lag overigens slechts 16% hoger. Het rendement van zonnepanelen wordt hierdoor voor het grootste gedeelte bepaald in combinatie met de hoeveel zonnetijd. Wanneer het bovendien warmer wordt heeft dat nadelige gevolge voor het rendement van zonnepanelen. Daarnaast is het door hogere temperaturen vochtiger in de lucht. Ook dit heeft een licht nadelig effect op het rendement van zonnepanelen.

Heel 2018 zonniger dan gemiddeld

In Juli 2018 stond niet op zichzelf, want eigenlijk is 2018 over de gehele linie genomen al behoorlijk zonnig. Mei, juni en ook in februari kenden we hele zonnige maanden. De opbrengst van zonnepanelen is volgens eerder genoemd uitgangspunt van Essent in de eerste 7 maanden al € 372 geweest. Kijkend naar voorgaande jaren, dan is dat ongeveer 15% meer.

Opbrengst ook sterk afhankelijk per energieleverancier

Essent kondigde vrijdag het nieuws aan dat de zonnepanelenbezitters zich gelukkig mogen prijzen met een hogere opbrengst door meer zonne-uren. Door energiebesparing en teruglevering aan het stroomnet zouden zonnepanelen bezitters tussen de € 450 en € 500 verdienen aan hun zonnepanelen. Essent hanteert op dit moment een terugleververgoeding van € 0,07 per kWh teruggeleverde stroom. Energieleveranciers als Pure Energie en Greenchoice hanteren op dit moment teruglevertarieven van € 0,11 per kWh elektriciteit. Zij willen hiermee haar klanten daadwerkelijk stimuleren te kiezen voor duurzame energieopwekking.

In de energievergelijker kunt u invullen wat de (verwachte) opbrengst is van uw zonnepanelen. Wanneer u hierbij uw postcode en verbruik invult, rekenen wij automatisch voor u door bij welke energieleverancier u het goedkoopste uit bent. Het kan namelijk heel goed zijn dat een energieleverancier met een lagere terugleververgoeding door actietarieven/ kortingen voordeliger is dan energieleveranciers met een hogere terugleververgoeding of vice versa.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt