Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Bij aanhoudend warm winterweer zelfs € 150 voordeel

Milieucentraal berekent de besparing voor verschillende periodes. In haar berekeningen welke zich beperken tot de decembermaand komen zij tot besparing van € 65, wanneer dit warme winterweer zich voortzet. Dat betekent gemiddeld een 20% lagere eindafrekening. Wanneer dit relatief warme weer zich voortzet tot en met april, dan kan een huishouden al snel € 150 besparen. Wel plaatst Milieucentraal een belangrijke kanttekening. Naast het weer hangt de hoogte van het voordeel ook samen met hoe groot uw woning is, met hoeveel personen u woont, de mate van isolatie van uw woning en uw energieverbruik. De besparing komt vooral doordat we minder gas verbruiken om onze woningen te verwarmen.

Ook transportprijzen voor gas dalen

Autoriteit Consument en Markt heeft bepaald dat GTS 3% lagere tarieven moet berekenen aan huishoudens die gebruik maken van het gasnetwerk. GTS is het overkoepelende orgaan van netbeheerders voor het transport voor gas. Totaal zou het gaan om een verlaging van voor het transport voor gas. Totaal zou het gaan om een verlaging van 35 miljoen euro. Ook de tarieven voor het gasverbruik staan onder druk waardoor consumenten en bedrijven goedkoper gas kunnen afnemen.

Vergelijk zelf energieprijzen en verlaat uw dure energierekening

Dat energieprijzen vergelijken lucratief is blijkt wel uit de gemiddelde besparing dat het een huishouden op kan leveren door over te stappen naat het goedkoopste energiecontract: gemiddeld bijna 200 euro per jaar. Het maximale voordeel ligt zelfs op ruim 500 euro per jaar voor huishoudens die nog niet eerder zijn overgestapt. Het gaat hierbij naar schatting om 40% van alles huishoudens. Vergelijken is makkelijk en de overstapaanvraag is binnen 2 minuten geregeld.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt