Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

 

Gezamenlijk investeren in zonnepanelen: tot € 190 voordeel per jaar

Wanneer u een energiecoöperatie opricht, dat kan al met een aantal buurtbewoners, die zonnepanelen willen aanschaffen, dan kunt u aanspraak maken op een korting op de energiebelasting. Deze stijgt in 2016 van 7,5 cent per eenheid elektriciteit (kWh) naar 9 cent. Omgerekend betekent dit een besparing van ruim € 190 per jaar op de energienota.

Energiebelasting op ODE omhoog

Er zijn niet alleen maar positieve geluiden over de belasting rondom energie. De energiebelasting perkubieke meter gas stijgt met liefst 5%, waarvan 0,5% inflatiecorrectie van 23,12 cent tot 24,28 cent. De stijging per kWh valt erg mee; de prijs per kWh stroom stijgt namelijk enkel met een half procent inflatiecorrectie. Over de eerste 10.000 kWh elektriciteit betekent dit een belastingverhoging van 14,47 cent per kWh naar 14,54 cent per kWh. Wanneer dit wordt vertaald naar het energieverbruik van een gemiddeld huishouden gaat de rekening met € 20 omhoog op basis van de energiebelasting.

Naast de stijging van de energiebelasting gaat ook de ODE omhoog. De ODE, opslag duurzame energie stijgt met 0,22 cent (liefst 50%) op stroom per eenheid en 0,47 cent (eveneens bijna 50% stijging) op gas per eenheid. Daardoor zal de energierekening gemiddeld ook nog eens met € 16 stijgen. Totaal zal de energienota naar verwachting met € 36 stijgen, gebaseerd op deze stijging.

Stap over en bespaar toch gemiddeld € 200 per jaar

Ondanks dat de energiebelasting en ODE stijgen kunt u toch met gemak veel geld besparen, gemiddeld toch nog snel € 200 per jaar. Wanneer u nog niet eerder bent overgestapt kan dit bedrag makkelijk verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden. Een groot deel van de energierekening bestaat uit de leveringskosten, oftewel kosten die u betaalt aan de energieleverancier voor uw verbruik. Aangezien deze tarieven ook sterk kunnen verschillen is het heel goed mogelijk dat u nog steeds een heel groot voordeel kunt behalen. bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Vergelijk dan direct in onze energievergelijker.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt