Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Wat levert Warmetruiendag op de portemonnee?

Warmetruiendag is meer symbolisch en als signaalfunctie, dan dat het nu heel veel geld oplevert. Daarvoor is het nodig om op continu basis bezig te zijn met energiebesparingen. De gasprijs bedraagt op dit moment circa € 0,62 per kubieke meter. Op een gemiddelde winterdag verbruikt een gemiddeld huishouden bijna 10 kubieke meter. Dat komt neer op ongeveer € 6,20 aan kosten. Wanneer de verwarming één graad naar beneden wordt bijgesteld wordt er zo’n 6% bespaard. Dat komt neer op iets meer dan € 0,37. Per jaar is de besparing al bijna € 60. Wanneer het om 2 graden gaat al het dubbele. Het loont beslist de moeite wanneer u de verwarming chronisch hoog heeft staan.

Meer initiatieven dan enkel de verwarming omlaag

Oorspronkelijk ging het enkel om aandacht vragen voor het feit dat de verwarming (te) snel te hoog werd gezet, terwijl je jezelf ook wat warmer kan kleden. Vandaag de dag melden bijna een kwart miljoen mensen zich aan en doen nog veel meer mensen in de praktijk mee aan Warmetruiendag. Kinderen wordt gestimuleerd om op hun school spreekbeurten te geven, zodat alle kinderen iets meekrijgen van de bewustwording om duurzamer met energie om te gaan. De initiatieven lopen verder uiteen van particulieren tot bedrijven en van een grote tot minder grote impact. Acties kunnen worden toegevoegd op de website van Warmetruiendag zelf.

Het meest besparen door over te stappen van energieleverancier

Goedkoopste-Energieleverancier.net is groot voorstander van Warmetruiendag en alle goedbedoelde initiatieven. Ze helpen natuurlijk pas echt voor het milieu als ze langer dan één dag per jaar in de praktijk worden uitgevoerd. Het financiële voordeel wordt dan ook groter, maar de grootste winst kan behaald worden door een overstap van energieleverancier. Vaak wordt er door vergelijkwebsites aangeven tot welk bedrag er bespaard kan worden. Wij geven graag een objectief beeld en houden een gemiddelde aan: meer dan € 200 per jaar voor een gemiddeld huishouden. Kijk en vergelijk zelf hoeveel u kunt besparen bij een overstap.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt