Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

“Nederland behoort tot slechtste jongetjes van de klas”

Het aandeel energie dat gewonnen wordt uit duurzame energiebronnen in Nederland bedroeg in 2014 nog geen 6% (5,8%). Daarmee presteert Nederland bijzonder slecht in vergelijking met andere Europese landen. Nederland heeft dus een inhaalslag te maken en het doel van 14% groene energie in 2020 lijkt alleen nog theoretisch haalbaar. De Nederlandse overheid zoekt het momenteel hoofdzakelijk in windenergie met windmolenparken op zee, dichtbij de kust. Ook u kunt een steentje bijdragen door energie te besparen. U kunt ook een stapje verder gaan door zelf groene energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Bekijk hoe de landen wereldwijd presteren, wanneer gekeken wordt naar de uitstoot van CO2, hetgeen centraal staat tijdens de klimaattop:

uitstoot-co2-europa

Voordelen groene energie

Groene energie heeft voor het klimaat grote voordelen ten opzichte van grijze energie. Deze kunt u uitgebreid verder nalezen op de pagina over duurzame energie. Kiezen voor groene energie beperkt zich niet alleen voor voordelen het klimaat maar het is ook goed voor de gezondheid en werkgelegenheid. Het beperken van de luchtvervuiling dringt het aantal ziekte – en sterfgevallen verder terug. Naar schattingen van wetenschappers van de Stanford University zou het jaarlijks om circa 6500 mensen gaan, welke minder zullen sterven. Het verminderen van ziektegevallen bevorderd niet alleen de arbeidsproductiviteit, maar ook het aantal banen zal naar verwachting worden vergroot door in toenemende mate te kiezen voor groene energie. De wetenschappers hebben berekend dat er circa 105.000 banen verloren zullen gaan in de “grijze energie sector”. Daartegen staat echter dat er ruim 330.000 banen bij zullen komen, een netto werkgelegenheidstijging van meer dan 200.000 banen. Dit zou alleen in Nederland het geval zijn en wereldwijd zou het gaan om ruim 22 miljoen banen.

Groene energie vergelijken

Twijfelt u of u teveel betaald bij uw huidige energieleverancier? Of wilt u kiezen voor een energiecontract met groene energie? Bekijk dan in de energievergelijker hoeveel u kunt besparen. Een gemiddeld huishouden kan snel € 200 per jaar besparen.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt