Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

46.000 zonnepanelen

Het Cochin airport verwerkt jaarlijks bijna 7 miljoen passagiers en meer dan 54.000 vliegtuigen. De energie die het kost om deze processen voort te zetten is gigantisch met dagelijks 50.000 kWh stroom, op gewekt door circa 46.000 zonnepanelen. De zonnepanelen staan verspreid over 18 hectare. De milieubesparing laat zich uitdrukken in 300.000 ton CO2 per jaar. Volgens woordvoerders van het vliegveld zelf is de impact van de zonnepanelen vergelijkbaar met de aanplant van 3 miljoen bomen.

cochin-vliegveld-zonnepanelen

Schiphol ook volledig op zonne-energie?

Het is relatief eenvoudig om het vliegveld van Cochin volledig te laten draaien op zonne-energie. Dit komt door de relatief kleine omvang. Cochin verbruikt nog geen 10% van de energie die Schiphol dagelijks nodig heeft. Toch is het pas het eerste vliegveld ter wereld en heeft het proces ruim 2 jaar in beslag genomen. Al in maart 2013 werd begonnen met de aanleg van zonnepanelen. Het dak van het vliegveld bij de aankomsthal leende zich daar uitstekend voor. Daarnaast werd er een gebied dichtbij het vliegveld ingericht voor de tienduizenden zonnecellen.

Schiphol is zoals vermeld al CO2-neutraal, maar om volledig te draaien op zonne-energie zijn er nog veel meer investeringen nodig. De verwachting is dat Schiphol langzaam steeds meer zonne-energie gaat inzetten, maar dat het nog jaren duurt voordat Schiphol ook volledig draait op energie uit duurzame energiebronnen.

Meer progressieve vliegvelden

Niet alleen Cochin airport gelooft in zonne-energie, ook het Baltra vliegveld op de Galapagos eilanden is vergevorderd. Van de gebouwen is viervijfde opgebouwd uit gerecyclede materialen. Daarnaast maakt het Baltra vliegveld ook uitsluitend gebruik van duurzame energiebronnen, naast zonne-energie ook windenergie.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt