Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Verlaging vermindering energiebelasting 1 jaar uitgesteld

De “vermindering energiebelasting” is een wettelijke maatregel op de energierekening ter compensatie van de vaste kosten die gepaard gaan met de levering van energie aan huishoudens. Aangezien energie als eerste levensbehoefte worden gezien vindt de Overheid dat bij een laag verbruik de heffingen en vaste kosten gedeeltelijk gecompenseerd moeten worden. Dit wordt geregeld via de zogenaamde “vermindering energiebelasting” welke als een korting op de energierekening werkt. Er waren plannen deze korting in 2018 te verlagen met € 62 waardoor de verhoging van de energierekening zelfs op € 190 uit zou komen. De verlaging is nu uitgesteld tot 1 januari 2019.

Netbeheerkosten en leveringskosten nemen toe

Afhankelijk van de regio waar u woont betaalt u netbeheerkosten. Deze verschillen per regio, maar gemiddeld zullen deze in 2018 met € 23 toenemen. Netbeheerders verzorgen het transport van stroom en gas. Afgelopen week kwamen Eneco en Nuon ook met nieuwe energietarieven naar buiten voor het nieuwe jaar. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh stroom en 1600 m3 gas, gaat een huishouden zo’n 32 euro meer aan leveringstarieven betalen. Echter geldt dit alleen voor mensen met een contract voor onbepaalde tijd en variabele tarieven.

Overstappers nog immer rijkelijk beloond

Wie een verhoging van de energietarieven wilt voorkomen, kan nu nog overstappen en kiezen voor vaste tarieven, dan hebben verhoogde leveringstarieven per 1 januari geen invloed op uw energienota. De gemiddelde besparing voor klanten met een contract dat afloopt of een contract met onbepaalde tijd en variabele tarieven bedraagt € 350. De overstap kunt u veilig en binnen een paar minuten in orde maken op www.goedkoopste-energieleverancier.net. Vergelijk direct de tarieven zonder enkele verplichting.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt