Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Netbeheerders met rug tegen de muur

Hoewel er al veel klachten binnenkwamen bij de netbeheerders kunnen zij niet anders dan de wet uitvoeren. De precarioheffing wordt vooral veel gebruikt door gemeenten bij horecabedrijven en winkeliers, die van gemeentegrond gebruik maken. Denk hierbij aan terrassen, uithang- en reclameborden. Bij energieleidingen in de grond is de keuzevrijheid van netbeheerders als Stedin, Liander en Enexis nauwelijks aanwezig. “Ons energietransport gaat al meer dan 100 jaar ondergronds via de reeds aanwezig leidingen. Gemeenten hebben zelf de keuze welk bedrag ze heffen over de leidingen. Dit gaat per meter gas- of elektriciteitsleiding en kan per gemeente meer dan 100% verschillen. De netbeheerders hebben helemaal niets aan de inkomsten, want deze verdwijnen in de zakken van overheden. We kunnen er niet van investeren in onze netwerken en de consument is de dupe van de verhoogde energierekening.” Aldus een woordvoerder van netbeheerder Stedin.

Stijging energienota kan komende jaren nog veel sterker worden

Er wordt gevreesd voor een forse stijging van aantal gemeenten die deze heffing in gaan voeren om de schatkist te kunnen spekken. De transportkosten worden vaak al verdubbeld nu 20% van de gemeenten de heffing invoeren. Wanneer alle gemeenten dat gaan doen zou het grofweg om het vijfvoudige gaan.

Overstappen naar goedkopere energieleverancier kan energierekening zelfs doen dalen

Kale energietarieven gaan per 1 januari 2016 omlaag. Het gaat om ongeveer 5% van de gasprijs en om minimaal 3% van de stroomprijs. De elektriciteitsprijs kan zelfs tot 7% dalen, afhankelijk van de energieleverancier. Het gaat voor een gemiddeld huishouden daarbij om € 50. De grootste besparing zit m in welkomsttarieven en cashback acties bij een energie overstap. Er zijn energieleveranciers die meer dan € 200 cashback aanbieden. Een besparing van meer dan € 300 per jaar is deze periode daardoor heel goed mogelijk. Ook wanneer uw contract nog doorloopt kan het toch -bijzonder lonend zijn om over te stappen, zelfs wanneer u een opzegboete moet betalen. Deze bedraagt namelijk per product maximaal € 50 bij een contract dat nog 12 maanden doorloopt. Bekijk hier het complete overzicht van opzegboetes en looptijden. Bereken eenvoudig binnen 1 minuut hoeveel u zou kunnen besparen bij het voordeligste energiecontract.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt