Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Minder jargon, makkelijker te begrijpen taal

De oude voorwaarden van de energieleveranciers stonden vol juridisch termen en voor veel mensen onbegrijpelijke taal. Veel mensen klaagden hierover en uiteindelijk hebben de energieleveranciers besloten de voorwaarden dusdanig aan te passen, zodat iedereen begrijpt wat er staat. Overigens hebben de energieleveranciers de algemene voorwaarden niet geheel vrijwillig gewijzigd. Ze moeten voldoen aan de nieuwe strengere richtlijnen van het ACM (Autoriteit Consument en Markt) en die van de consumentenrechten.

Nieuwe voorwaarden besproken met de Consumenten en VEH

De nieuwe voorwaarden zijn ook met behulp van de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis tot stand gekomen. Hierdoor zijn alle betrokkenen het eens geworden over de complete lijst met algemene voorwaarden, behalve over schade (artikel 17.4) en de voorwaarden waaronder leveringstarieven gewijzigd mogen worden (artikel 19.3), zie voor beiden hieronder.

De belangrijkste inhoud gaat over hoe energieleveranciers u moeten informeren over prijzen. storingen, klachtenafhandeling, opzegmogelijkheden, salderen en garanties.

Géén verandering in opzegboete

Veel mensen stellen de vraag of de verandering van de algemene voorwaarden ook betekent dat ze nu boetevrij kunnen overstappen. Helaas kunnen wij bevestigen dat dit niet standaard het geval is. Vaak blijkt echter dat het overstappen dusdanig voordeliger is, dat het zelfs opweegt tegen een opzegboete. U kunt in de energievergelijker zelf berekenen hoeveel u kwijt zou zijn bij een andere energieleverancier.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt