Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Wat is het energielabel voor woningen?

Het energielabel voor woningen is een document waarin staat beschreven hoe energiezuinig een woning is, vergeleken met andere soortgelijke woningen. Het energielabel loopt van klasse A (heel zuinig) tot en met klasse G. Een woning met goede isolatie van de spouw, dak en vloer, HR dubbel glas, een energiezuinige verwarming (HR combiketel) en zonnepanelen is een woning met een energielabel in klasse A. Een woning met energielabel klasse A kan per jaar wel 3000 euro goedkoper zijn aan energiekosten dan een woning met energielabel klasse E. Het wonen in een klasse A woning is niet alleen goedkoper in de energiekosten, maar ook veel comfortabeler én de woning is makkelijker te verkopen. Wanneer een woning verkocht wordt, is de huiseigenaar verplicht de koper het definitieve energielabel te tonen. Doet hij dat niet, dan kan hij een boete krijgen van ruim 400 euro.

Energielabel ook van belang voor huurders

Als een huurder een (andere) huurwoning betrekt, heeft hij het recht het energielabel te zien. De meeste woningbouwverenigingen hebben inmiddels al een definitief energielabel voor hun woningen. Overigens wordt er voor het toekennen van punten voor het woningwaarderingsstelsel meestal niet gewerkt met het energielabel, maar met de veel uitgebreidere Energie-Index.

Lage energierekening met een zuinig energielabel

Een energielabel dat overeenkomt met de werkelijkheid geeft aan hoe zuinig uw woning is. Hoe beter uw energielabel hoe minder energie u hoeft te verbruiken om de woning te verwarmen. Dit scheelt aanzienlijk in de hoogte van uw energierekening. Wij helpen u ook graag om de nota te verlagen. Door het vergelijken van tientallen energieleveranciers op uw adres vinden we op basis van uw gegevens eenvoudig de goedkoopste. De verschillen in energietarieven kunnen dusdanig oplopen dat overstappen u tot € 700 per jaar kan opleveren. Een gemiddelde overstap levert een besparing van ruim € 200 per jaar op.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt