Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Waarom investeren in verduurzaming van uw woning?

Uiteraard vergt het een investering om uw woning energiezuiniger te maken. Dit is nu met de tijdelijke subsidiemaatregel die tot en met 2017 loopt extra interessant. Een goed geïsoleerd huis heeft gemiddeld maar 600 kubieke meter gas per jaar nodig, terwijl bij een woning welke helemaal niet geïsoleerd is ruim 3000 kubieke meter gas wordt gestookt. In uw portemonnee is dit ongeveer een verschil van € 1700 per jaar. Uiteraard wordt hier wel uitgegaan van de meest schrijnende situaties, maar het punt is door de overheid gemaakt. Zo geeft zij te kennen dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie vergelijkbaar is met een rendement van 11% op jaarbasis. Spouwmuurisolatie is echter niet de enige energiebesparende maatregel welke goed rendeert. Ook dakisolatie is met 8% erg interessant. Daarnaast vloerisolatie (7%) en dubbel glas (5%).

Hoe u voor de subsidie in aanmerking komt

Wanneer u gebruik wenst te maken moet u al reeds een offerte van een specialist in handen hebben. Hiermee toont u aan dat u serieus van plan bent te investeren in uw woning. Wel is het raadzaam om de offerte nog niet bindend te maken. In een scenario waarbij het subsidiegeld al reeds is opgemaakt en u daarom af wenst te zien van de energiebesparende investering zit u niet aan de offerte vast.

Wel is het raadzaam om de offerte nog niet bindend te maken. In een scenario waarbij het subsidiegeld al reeds is opgemaakt en u daarom af wenst te zien van de energiebesparende investering zit u niet aan de offerte vast.

Verder zijn er nog 4 voorwaarden waar u aan dient te voldoen:

 1. Er moet een minimale hoeveelheid oppervlakte worden geïsoleerd, zie ook de Rijksoverheid.
 2. U bent eigenaar van de woning.
 3. Minimaal twee van de volgende maatregelen worden gerealiseerd: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of tripel glas.
 4. De isolatiewaarde moet voldoende zijn:
  1. Dak, vloer, gevel: RD-waarde 3,5+
  2. Spouwmeer: RD-waarde 1,1+
  3. HR++: U-waarde 1,2 en lager
  4. Tripel glas: U-waarde 0,8 en lager

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt