Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Biomassa blijft populairst bron voor opwekking duurzame energie

Veruit het grootste aandeel binnen de opwekking van duurzame energie heeft de verbanding, vergisting en vergassing van biomassa met ruim 62%. Dit bedroeg in 2015 nog 64% en tegelijkertijd nam het aandeel zonne- en windenergie met 20% toe. Dit kwam vooral door de plaatsing van veel grote windmolenparken op zee waardoor 600 Megawatt extra kon worden opgewekt. De stijging van de capaciteit verviervoudigde en groeide daarmee spectaculair tot 2000 Megawatt. Opgewekte energie uit duurzame energiebronnen wordt voor 50% gebruikt voor warmte, 40% voor elektriciteit en de resterende 10% voor vervoer.

Aantal groene energieleveranciers eveneens gestegen

Consumenten kunnen uit steeds meer volledig groene energieleveranciers kiezen. In 2016 waren dat er 25, terwijl aanbieders van grijze stroom terugliep van 22 naar 13 in 3 jaar tijd. Bovendien zijn er 9 energieleveranciers die heel strikt zijn en uitsluitend wind- en zonne-energie verkopen en biomassa uitsluiten.

Stroometiket van elke energieleverancier te vinden op Goedkoopste Energieleverancier

Bent u benieuwd waar de stroom vandaan komt en hoe het precies is opgewekt? Dan kunt u van alle energieleveranciers in de energievergelijker terugvinden. Bij het vergelijken krijgt u een overzicht en kunt u doorklikken op de energieleverancier. Daarbij ziet u het stroometiket van de betreffende energie aanbieder.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt