Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Historische koersverandering energiebronnen Shell

Indien Shell inderdaad een grote omslag maakt naar duurzame energie, dan kan dit als historisch worden beschouwd. Zelfs recent nog gaf algemeen directeur Ben van Beurden aan dat Shell de komende jaren zich nog niet gaat bezighouden met de ontwikkeling van zonne- en windenergie. Ongeveer 15 jaar geleden was Shell juist wel bezig met investeren in duurzame energie, maar slechts enkele jaren daarna werd dit al snel stopgezet. Een voortvloeisel uit die periode is het windpark Egmond aan Zee, geopend in 2007, waarvoor Shell heeft samengewerkt met Nuon. Waarom Shell nu wederom een koersverandering lijkt te maken komt waarschijnlijk door de druk van aandeelhouders en pensioenfondsen. CO-2 reductie en energiebesparing zijn wereldwijd grote thema’s waaraan Shell zich dus niet langer lijkt te kunnen onttrekken.

windpark-zeeuwse-kust

Ook andere energieleveranciers tonen belangstelling voor het te bouwen windpark

Niet alleen Eneco, in vermoedelijke samenwerking met Shell, maar ook andere energiemaatschappij maken langzamerhand hun interesse kenbaar. Engie (voorheen Electrabel en onderdeel van GFD Suez), Dong Energy en E.ON zouden ook in de race zijn. Vooral de energiemaatschappij die het minste leunt op subsidie en dus zelf veel investeert zou het project toebedeeld moeten krijgen

Kiezen voor groene energie: goed voor milieu én uw portemonnee

De tijd dat groene energie veel duurder was dan grijze energie is allang voorbij. Veel energiemaatschappijen hanteren dezelfde tarieven of slechts kleine prijsverschillen. Hoe de prijzen precies verhouden en waar u de goedkoopste energie kan afnemen vindt u in de energielevergelijker. U kunt dan makkelijk filteren op groene energie en u ziet direct waar u de voordeligste groene energie af kan nemen.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt