Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Verbruik groene stroom 3 keer hoger dan opwekking

In Nederland is de totale vraag naar elektriciteit circa 125 TWh. Slechts 13,1 TWh wordt in Nederland groen geproduceerd, terwijl de afnamen van groene stroom op het totaal bijna 40 TWh per jaar is. Certiq geeft aan dat liefst 69% van alle duurzame elektriciteit die in Nederland verbruikt wordt afkomstig is uit het buitenland en slechts 31% in Nederland duurzaam is opgewekt. Dit betekent niet dat duurzame energie beter of minder is dan groene stroom uit het buitenland. Echter blijkt dat veel huishoudens toch graag weten waar hun groene stroom vandaan komt en dat ze voor lokale initiatieven verder willen ondersteunen.

Hoe u uw groene stroom kunt controleren

Ieder energieleverancier heeft een stroometiket. Deze sturen ze jaarlijks mee bij de eindafrekening, zodat u kunt zien waar de (groene) stroom vandaan komt. Autoriteit Consument en Markt (ACM) controleert of de certificaten ook daadwerkelijk kloppen, zodat u er vanuit kunt gaan dat de getoonde informatie klopt. In de energievergelijker kunt u bij het vergelijken bij ieder energieleverancier klikken op “meer informatie”. Daarin ziet u ook het energielabel van de betreffende energieleverancier. Deze laat middels een taartdiagram zien welke energiebronnen er zijn gebruikt zijn bij de opwekking van elektriciteit.

Goedkope groene energie

Steeds meer mensen vinden groene energie belangrijk. Doordat de vraag toeneemt, spelen de energieleveranciers hier op in. Ook het aanbod neemt daardoor toe. De prijzen voor groene energietarieven kunnen nog aanzienlijk verschillen, waardoor het ook verstandig is om de groene energiecontracten onderling goed te vergelijken. Als u in de energievergelijking klikt bij de filters op “groene stroom”, dan verschijnt de goedkoopste groene stroomleverancier automatisch bovenaan.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt