Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Eens per half jaar mogen de energieleveranciers hun tarieven voor stroom en gas wijzigen. Dit vindt plaats op 1 januari en op 1 juli. Wanneer er gekeken wordt naar de prijzen van 1 juli 2015, dan is duidelijk dat de prijzen bij alle energieleveranciers zijn gedaald ten opzichte van 1 januari 2015. Kijken we naar 1 juli 2014, één jaar terug, dan zijn de prijzen zelfs aanzienlijk lager. Indien u een variabele energiecontract hebt dan profiteert u direct van lagere tarieven, al kan het zijn dat bij andere leveranciers de daling een stuk sterker is. Daardoor raden we altijd aan om te vergelijken en eventueel over te stappen. Bij een contract met vaste energietarieven kan niet worden geprofiteerd van de lagere energieprijzen. Dat kan alleen door over te stappen. Vaak weegt een opzegboete op tegen de besparing die gerealiseerd kan worden.

Daling energietarieven opvallend

Dat de energieprijzen dalen staat in contrast met de toegenomen energiebelastingen die de overheid heeft ingevoerd om overmatig energieverbruik te ontmoedigen. Meer 50% van de prijs die burgers en bedrijven moeten betalen voor hun gas bestaat uit belastingen en btw. Als het om elektriciteit gaat, dan maken de belastingen en btw bijna driekwart van het tarief uit. De daling van de prijzen exclusief btw en belastingen was zelfs nog sterker dan de verhoging van de belastingen, waardoor werkelijke prijs inclusief btw en belastingen zelfs nog is afgenomen.

Daling stroomprijzen door windenergie Duitsland

In Duitsland richt men zich massaal op windenergie, waardoor er een energie-overschot is ontstaan op de Europese energiemarkt. Het gevolg is dat de prijzen dalen. Gemiddeld zijn de prijzen ongeveer 5 tot 10% gedaald ten opzichte van de zomer van 2014.

Ongeveer de helft nog nooit overgestapt

De Autoriteit Consument en Markt heeft onderzocht dat ongeveer de helft van de huishoudens nog nooit is overgestapt. De prijzen tussen leveranciers kunnen tot wel 30% schelen. ook bestaan er verschillen in vastrecht; een bedrag dat u betaalt ongeacht de hoeveelheid energie die u gebruikt. Daarbij komt dat de verbruiksprijzen nu sterk dalen. Wanneer u nog nooit bent overgestapt is dit een gemiste kans. Gemiddeld kan een huishouden € 200 per jaar besparen met overstappen van energieleverancier, maar voor wie nog nooit is overgestapt ligt dit besparingspotentieel nog een stuk hoger.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt