Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Misleidende gesprekken

De benadering van de telefonische verkopers kunnen worden herkend aan een bepaald stramien: er worden beloftes gedaan met kortingen. Dit geldt niet alleen voor de levering van energie, maar bijvoorbeeld ook vakanties. Ze proberen dit vooral te verkopen met het toezenden van informatie over het aanbod. Echter krijgen we veel klachten van mensen die daarna nogmaals zijn gebeld en onder druk worden gezet om te betalen. Ook wordt er in sommige gevallen zelfs gedreigd met een incasso. Ook hier adviseren we dat u aangeeft dat u hier niet van gediend bent, u expliciet nee heeft gezegd en dat u het gesprek beëindigd. Autoriteit Consument en Markt adviseert bovendien dat om vooral niet te betalen om erger te voorkomen.

Waarom u wordt gebeld

ACM herkend een patroon van consumenten die deel hebben genomen aan prijsvragen en daar hun gegevens hebben achterlaten. Zij worden vervolgens gebeld me de indruk dat zij ook daadwerkelijk een winnaar zijn geworden, maar het is in werkelijkheid een slimme truc om hun aanbod naar voren te brengen. Wanneer u dan toegeeft dat u graag informatie ontvangt wordt dit geluidsfragment opgenomen en tegen u gebruikt waarbij dit wordt ingezet als een antwoord op hun vraag of u akkoord gaat met hun aanbod. Vervolgens wordt gedreigd met een incasso. Betaal deze vooral niet! Het zijn vaak dubieuze oplichters actief vanuit het buitenland.

Wat u verder nog kunt doen

Neem in de eerste plaats niet deel aan prijsvragen op internet waarop u uw gegevens invult. Sommige energieleveranciers zullen u wel telefonisch een aanbod doen, maar zullen nimmer geluidsfragmenten opnemen en in een andere context tegen u gebruiken. Zij staan namelijk onder streng toezicht van ACM en moeten zich aan een aantal strenge regels houden. Op deze manier maakt u al een eerste onderscheid. Geef ten tweede géén toestemming om gratis en vrijblijvende informatie toegestuurd te krijgen. Het antwoorden met een “Ja” kan als geluidsopname later u worden gebruikt. Tenslotte raden we u aan nergens voor te betalen waarvoor u niet hebt ingestemd. Mocht er toch geld zijn afgeschreven zonder uw goedkeuring, dan kunt u contact opnemen met uw bank en dit terug laten draaien. Klachten en meldingen kunt u indienen bij ConsuWijzer.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt