Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Zonne-energie nu al bedreiging van traditionele energieleveranciers

De onderzoekers stellen dat zonne-energie nu al net zo concurrerend is voor fossie brandstoffen als het door de Amerikanen zeer succesvolle schaliegas is voor aardolie. Doordat zonnepanelen voor huishoudens, kleine, middel en grote bedrijven, investeerders en overheden goed bereikbaar zijn is de markt voor zonne-energie nog steeds sterk groeiende. Doordat zonnepanelen niet alleen efficiënter maar ook goedkoper worden kan vrijwel iedereen er gebruik van maken. Lang niet alle opgewekte energie uit zonnepanelen wordt voor eigen gebruik aangewend, er wordt ook veel energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hierdoor ervaren energiemaatschappijen ook steeds meer concurrentie. Dit is positief nieuws voor afnemers: door deze concurrentiedruk zullen de elektriciteitsprijzen naar verwachting niet heel sterk kunnen stijgen.

Midden Oosten bezint zich ook op alternatieve energie

Arabische landen in het Midden Oosten hebben decennia lang kunnen profiteren van hun olievelden. Dat het einde hiervan langzamerhand in zicht komt, daar zijn de meeste landen zich terdege van bewust. Doordat er in deze landen ook bijzonder veel zonne uren zijn is de link met investeringen in zonne-energie snel gelegd. Om ook hun belangrijke positie in de wereldwijde energiemarkt te consolideren en uit te breiden zijn een aantal van deze landen, waaronder Saoedi-Arabië en Qatar , zich ook steeds meer toe aan het leggen op zonne-energie. Mede hierdoor is de verwachting dat de innovaties elkaar steeds sneller opvolgen. Voor consumenten en bedrijven ideaal om ook over te gaan op zonnepanelen.

Twijfelt u zelf over zonnepanelen? Vergelijk de aanbieders van zonnepanelen. Net als bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u zich vrijblijvend aanmelden of offertes opvragen van installateurs. Bij de vergelijkingsmodule vult u enkele gegevens over uw dak en locatie in en u ziet direct tegen welke prijs u kan profiteren van zonne-energie.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt