Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Kosten voor stroom licht omhoog, gas fors omlaag

De ACM komt tot een kostenstijging of kostenverlaging op basis van een nacalculatie. Dit wordt dan meegenomen in het daaropvolgende jaar. Daaruit blijkt dat de kosten voor het transport van stroom met ruim een half procent stijgen, maar juist voor gas ruim vijf en half procent dalen. De stijging van de transportkosten voor stroom komt vooral door de gemeentelijke precarioheffingen die fors toenemen. Totaal zal de energienota wanneer beiden worden gecombineerd ongeveer 6 euro lager uitvallen voor de meeste huishoudens.

Niet iedereen profiteert van lagere kosten netbeheerder

Bij de berekening van lagere netbeheerderskosten is hoofdzakelijk gekeken naar de grote drie netbeheerders Enexis, Liander en Stedin. Op basis daarvan is een daling berekend, maar wanneer er gekeken wordt naar kleinere netbeheerders dan zijn er ook uitzonderingen. Zo kunnen huishoudens die onder de netbeheerder Cogas vallen 8 euro meer betalen en bij Endinet kan het oplopen tot een stijging van 20 euro. Dit zijn echter de maximumtarieven die gehanteerd mogen worden. Het kan zijn dat uw netbeheerder besluit een lager tarief in rekening te brengen. Deze worden per 1 januari definitief bekend gemaakt.

De netbeeherderskosten maken voor circa 20 procent deel uit van de energierekening. Hierop kunt u niet besparen. Het overgrote deel wordt bepaald door kosten die u kwijt bent aan u uw energieleverancier. Hierop kunt u wel besparen. Bij Goedkoopste-Energieleverancier.net kunt u alle energieleveranciers vergelijken en betaalt u nooit meer dan bij de energie aanbieder zelf. Bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt