Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Groei van windenergie en zonne-energie zijn gigantisch

Het Internationaal Agentschap Hernieuwbare Energie (Irena) geeft aan dat het aandeel van duurzame energie als energiebron met 30% het grootste aandeel heeft van welke andere energiesoort. Bovendien is in 5 jaar tijd de capaciteit van windenergie in 5 jaar tijd verdubbeld en de zonne-energie liefst verzevenvoudigd. Kijkend naar de totale hoeveelheid energie is dit in 10 jaar tijd met liefst 600% gestegen. De kosten van wind- en zonne-energie dalen nog steeds sterk wat het voor bedrijven interessant maakt om hier verder in te investeren. Bovendien neemt ook de efficiëntie toe wat zich vertaalt in een verhoogd rendement. Hierin ligt ook het antwoord verscholen dat hernieuwbare energie overminderd groeit ondanks de verlaagde olieprijs.

Groene energie wordt niet langer als een optie gezien welke enkel voor Westerse landen interessant is, maar ook voor andere landen. De terugverdientijd van duurzame energie installaties maakt het voor iedereen interessant om hierin te investeren.

Meer werkgelegenheid door groei groene energie

Kiezen voor groene energie door consumenten leidt tot een grote capaciteitsvraag bij energieopwekkers voor duurzame energie. Investeringen in groene energie gaat gepaard met een groei van de werkgelegenheid op wereldwijde schaal. Irena geeft aan dat het aantal banen in de sector met bijna 15 miljoen toen zal nemen tot 24 miljoen in 2030.

U kunt ook kiezen voor groene energie. Vergelijk de groene energie aanbieders in de energievergelijker en kies voor de goedkoopste groene energieleverancier.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt