Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Vaste tarieven of variabele tarieven

Huishoudens met een energiecontract met variabele tarieven zijn overgeleverd aan de grillen van de markt. Dalen de energieprijzen dan wordt er minder per kWh stroom en m3 gas betaald, maar wanneer de tarieven stijgen zullen ook deze eenheidstarieven omhooggegaan. De laatste 2 jaar zijn de tarieven vrijwel ieder half jaar gestegen. Voor wie een energiecontract heeft met variabele tarieven betekende dit continu een prijsverhoging. Ook per 1 juli zal voor hen weer de energienota omhooggaan. Wie nu nog kiest voor vaste tarieven zal geen last hebben van een prijsverhoging of prijsschommelingen zolang het contract loopt.

Prijzen vooral omhoog door hogere gasprijzen

Gastarieven zijn reeds het meest prijzige deel van de energierekening, belastingen buiten beschouwing gelaten. Deze stijgen naar verwachting per 1 juli met 5%. De stroomtarieven zullen met 2% omhoog gaan en ook de vaste leveringstarieven gaan waarschijnlijk met enkele euro’s omhoog. Dit alles leidt tot een gemiddelde prijsstijging van € 70 op jaarbasis. Deze stijging is gebaseerd op Delta Energie, welke bijna traditioneel, als eerste energieleverancier de nieuwe prijzen bekend maakt. Navraag bij andere energieleveranciers levert de volgende resultaten op bij een gemiddeld verbruik:

Bij Eneco en Oxxio zullen de tarieven gelijk blijven en Greenchoice en EON hebben hun nieuwe tarieven nog niet kenbaar gemaakt.

Voorkomen prijsverhoging

Wanneer u kiest voor een energiecontract met vaste tarieven kiest u voor zekerheid en weet u gegarandeerd welke eenheidstarieven u voor de looptijd van het contract gaat betalen. Vergelijk bij Goedkoopste Energieleverancier direct alle huidige tarieven, welke dagelijks worden geüpdate.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt