Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Het beste overstapmoment hangt van drie factoren af:

  • Heeft u een contract voor een bepaalde duur, bijvoorbeeld voor één, twee of drie jaar, dan moet u bij de meeste energieleveranciers een boete betalen wegens contractbreuk als u eerder wilt overstappen. Soms betaalt de nieuwe leverancier die boete, maar niet altijd. Ook kan het zijn u uw welkomstpremie bij uw oude leverancier misloopt wanneer de looptijd van het contract niet wordt volgemaakt.
  • Heeft u een contract voor onbepaalde duur, dan kunt u altijd zonder boete – maar met een opzegtermijn van een maand – uw energiecontract opzeggen. In dat geval is het slim om vóór de winter – waarin doorgaas meer energie wordt verbruikt – over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.
  • Wacht niet tot u uw jaarafrekening ontvangen hebt. Als de looptijd van uw contract voorbij is en u hebt niets geregeld, dan gaat u automatisch over op een contract met variabele (slapers) tarieven. Omdat het altijd even duurt voor u uw jaarafrekening ontvangt én omdat er bij het overstappen een wettelijke bedenktijd van twee weken en een opzegtermijn van een maand bestaat, betaalt u al snel 3 tot 4 maanden de dure variabele tarieven. Laat daarom uw nieuwe energiecontract naadloos aansluiten op uw oude en stap 6 tot 8 weken voor de afloop van uw oude contract over. De goedkoopste energieleverancier ziet u na het invullen van enkele gegevens direct bovenaan in de energietabel.
  • energie-vergelijken

    Overstappen en zonnepanelen

    Heeft u zonnepanelen, dan geldt buiten de eerdergenoemde punten nog iets anders. In de zomer wekt u waarschijnlijk meer stroom op dan u verbruikt, maar daar krijgt u niet zo’n hoge vergoeding voor. U kunt daarom beter overstappen op het moment dat verbruik en opwekking ongeveer gelijk zijn, dan heeft u maximaal van uw eigen energie geprofiteerd.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt