Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Factoren die de energieprijs van groene stroom drukken

Dat de prijs voor groene stroom daalt berust niet op toeval en lijkt onderdeel van een jarenlang gaande ontwikkeling. Waar elektriciteit in algemene zin in 5 jaar tijd maar een klein beetje in prijs is gedaald geldt voor groene energie dat er een hele forse prijsdaling heeft plaatsgevonden. Voorheen waren certificaten voor groene energie nog erg duur en werden deze daardoor vooral in andere landen ingekocht, met name Noorwegen en Zweden. Hier was veel groene energie aanwezig vanwege de opwekking uit waterkracht met waterkrachtinstallaties. Doordat er sinds 2010 veel windmolens, windturbines en zonnepanelen bij zijn gekomen in heel Europa is het aanbod van groene stroom sterk toegenomen. Hierdoor zijn de groene energietarieven fors verlaagd.

energie-vergelijken

Meerderheid huishoudens aan groene stroom

Autoriteit Consument en Markt geeft aan dat 64% van de Nederlandse huishoudens een contract heeft met groene stroom. Toch wordt er wel een kanttekening geplaatst bij de lage prijzen; er worden nog veel subsidies uitgedeeld waardoor de prijs laag kan worden gehouden. Op termijn is het uiteraard wel de bedoeling dat de markt volledig zelf een lage prijs voor groene stroom aan kan bieden. Wanneer het aanbod toeneemt en investeringen door de energiebedrijven worden terugverdiend zal de onderlinge concurrentie toenemen. Consumenten kunnen dan profiteren van lage tarieven.

Benieuwd naar de tarieven voor groene energie? Vul uw postcode en huisnummer in de energievergelijker in en bekijk welke energieleveranciers u het voordeligste kunnen voorzien van groene energie.

 

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt