Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Wat hield de margeregeling van Greenchoice precies in?

Greenchoice wilde zelf energie opwekken extra stimuleren. Daarvoor bood zij tot en met 31 december 2015 klanten met een digitale stroommeter een andere leveringstarief. Voor de eerste 1000 kWh teruggeleverde energie (meer dan het verbruik) kregen deze klanten niet alleen het kale leveringstarief van Greenchoice vergoed, maar ook btw en overheidsheffingen. Door de enorme verhogingen aan belastingen op energie zou dit neerkomen op liefst 17,5 cent exclusief btw per kWh. Hoewel de kale leveringstarieven verschillen per postcode gebied is deze doorgaans ongeveer 5 cent. Meer dan tweederde binnen de margeregeling zou dan dus door Greenchoice worden gefinancierd.

Negatief? Lang niet voor iedereen die saldeert

Greenchoice geef taan dat 10% van haar klanten zelf stroom opwekt en teruglevert. De margeregeling heeft daarmee aan zijn verwachtingen voldaan en nu de heffingen en belastingen op energie verder toenemen zou het onhaalbaar zijn deze regeling voort te zetten voor alle klanten et een digitale meter. Hoewel veel afnemers van Greenchoice enigszins teleurgesteld reageren geeft Greenchoice in een reactie te kenen dat juist diegene die netto veel stroom terugleveren er zelfs op vooruit gaan. “Wanneer onze klanten minimaal 2.083 kWh netto terugleveren en maximaal 10.000 kWH netto terugleveren is de nieuwe regeling economisch gunstiger. We vervangen de margeregeling namelijk door een realistischer tarief van € 0,11 cent per kWH welke netto wordt teruggeleverd. Dit is nog altijd meer dan het dubbele dan het kale leveringstarief.” Klanten die meer dan 10.000 kWh terugleveren ontvangen weer het kale leveringstarief welke geldt in hun regio. In de praktijk gaat dit vrijwel altijd om zakelijke afnemers die over een grotere capaciteit beschikken om zonne-energie op te wekken.

Geen zonnepanelen? Ook dan kunt u veel besparen

Heeft u geen zonnepanelen of verbruikt u duidelijk meer dan u opwekt? Bekijk dan alle energietarieven in de energievergelijker. U kunt dan tot € 700 per jaar besparen. Ook zonnepanelen vergelijken is bij Goedkoopste-Energieleverancier.net mogelijk. Dan ziet u direct wanneer u de investering heeft terugverdient!

energie-vergelijken

 

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt