Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Proef in Rotterdam en Arnhem

In Rotterdam wordt de prepaid proef mogelijk gemaakt door Greenchoice, netbeheerder Stedin en Alliander. In Arnhem nemen Nuon, Lianders en Stichting EnergieBank Nederland de proef met prepaid energie op zich. Mocht de proef de komende maanden een succes blijken, dan wordt de proef verder uitgebreid naar meerdere huishoudens en meerdere steden.

Precies zien wanneer het tegoed afloopt

Net zoals bij de meeste energieleveranciers kunnen ook deelnemende huishoudens bij de proef via een online account inzien wat hun verbruik is. Op basis van historische gegevens wordt ook doorberekend voor hoeveel dagen ze nog tegoed over hebben. Wanneer het saldo opgebruikt dreigt te worden ontvangen ze een bericht en kan er eenvoudig en direct weer worden opgewaardeerd. Op afstand kunnen de betrokken partijen de stroom- en gaslevering afsluiten wanneer er niet wordt betaald en het saldo op is. Wordt er weer een bedrag overgemaakt dan is er binnen 10 minuten weer stroom en gas in huis.

Deelname aan proef kan alleen op uitnodiging

Via de energievergelijker is het nog niet mogelijk deel te nemen aan de levering van energie volgens de prepaid betalingsmethode. Wanneer de test door Nuon, Greenchoice en de netbeheerders tot een succes wordt verklaard is dit in de toekomst wellicht wel mogelijk.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt