Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Verdere stijging ODE in de komende jaren

De plannen van het kabinet om de Opslag Duurzame Energie te stijgen beperken zich niet enkel tot 2017, maar zullen stapsgewijs verder worden opgevoerd. Is de ODE in 2017 nog 1,59 cent per kubieke meter voor een huishouden, in 2023 is deze gestegen tot liefst 5,8 cent per kubieke meter. Een verviervoudiging ten opzichte van 2016! Ook de ODE over stroom stijgt fors: in 2017 komt deze uit op 0,74 cent per kWh stroom. In 2023 is deze opgelopen tot 2,7 cent per kWh. Dit betekent eveneens een verviervoudiging ten opzichte van 2017. Op dit momenteel is een gemiddeld huishouden al bijna € 600 kwijt aan energiebelasting. In 2023 zal daar naar schatting € 240 bijkomen aan Opslag Duurzame Energie.

Verhoging ODE nog niet definitief

De planning om de ODE te verhogen is nog niet bevestigd door de eerste en tweede kamer. Wanneer deze haar goedkeuring verleend wordt de voorgenomen verhogen ook pas daadwerkelijk ten uitvoer gebracht. Pas in de laatste maand van 2016 zal uitsluitsel plaatsvinden. Vorige jaar vond namelijk het tegenovergestelde plaats waarbij de ODE en energiebelasting iets omlaag zouden gaan, maar werden de plannen drastisch gewijzigd en vond er wederom een verhoging plaats.

Besparen op energierekening

Hoewel de plannen er niet goed uitzien en de energienota wellicht gaat stijgen kan het toch heel goed mogelijk zijn dat u nog geld kunt besparen. Door te vergelijken en overstappen kan er namelijk tot € 700 per jaar worden bespaard. Dan profiteert u van lagere eenheidstarieven en bij veel energieleveranciers ook nog eens van een aantrekkelijke welkomstkorting.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt