Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Energiebelasting op aardgas debet aan hoge prijs

De verbruikstarieven van gas per kubieke meter zijn door de jaren heen nauwelijks gestegen, maar de totale prijs die afgerekend moet worden is in 5 jaar met 10 cent toegenomen. Van € 0,65 per kubieke meter in 2010 tot € 0,75 in 2015. De verbruikstarieven zijn in deze periode met nog geen cent toegenomen, maar de belasting op gas is met 9,5 cent wel bijzonder hard gestegen. Zweden en Denen zijn de enige bevolkingsgroep in de EU die nog belasting over hun aardgas moesten betalen. De energierekening wordt bij de meeste huishoudens bepaald door het verbruik van aardgas. In 2015 was men gemiddeld zo’n € 1200 kwijt aan gas.

aardgasverbruik

Stroom in Nederland relatief goedkoop

De prijs per kWh stroom lag in 2015 in Nederland bijna 14% onder het EU-gemiddelde. De laatste 5 jaar is de prijs van elektriciteit in Nederland licht gedaald, terwijl deze in de EU juist gestegen is. Inwoners van Duitsland rekenen met € 0,27 per kWh het hoogste tarief af, terwijl men in Oost-Europa wederom het voordeligste uit is. In Roemenië betaalt men € 0,13 per kWh, in Hongarije € 0,11 en in Bulgarije is men met € 0,10 het minste kwijt per eenheid stroom. Het aandeel van elektriciteit op de energienota is in Nederland gemiddeld gezien niet zo groot. Met een gemiddelde kostenpost van € 580 in 2015 wordt een derde bepaald door het elektriciteitsverbruik.

De goedkoopste leverancier van gas en stroom

Bent u benieuwd of uw energierekening ook omlaag kan? Bekijk dan de actuele aanbiedingen van de Energieleveranciers in de energievergelijker. Bij een overstap werd in 2015 ruim € 200 gemiddeld bespaard. Indien u nog niet eerder bent overgestapt is de besparing vaak nog honderden euro’s per jaar hoger.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt