Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Waar ben je met elektriciteit het goedkoopste en waar het duurste uit?

Wie goedkope stroom wilt afnemen kan het beste naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia verhuizen. De prijzen per kWh lagen daar in december 2017 omgerekend op 9,4 cent per eenheid stroom. Hongarije was met 11,3 cent en Slowakije met 11,7 relatief ook goedkope landen wat betreft elektriciteitsverbruik. Inwoners van Kopenhagen (Denemarken) 30,8 cent en Berlijn (Duitsland) 29,8 cent waren bijna 3 keer zo duur uit voor hun elektriciteit. De gemiddelde prijs in Europa ligt op 20,5 cent per kWh stroom. In Nederland hangt de prijs sterk af van de energieleverancier welke in de energievergelijker allemaal inzichtelijk zijn. Eind 2017 lag de prijs voor stroom in Nederland op circa 26 cent per kWh. De prijzen zijn gebaseerd op een verbruik tussen de 2.500 kWh en 5.000 kWh. Een meerderheid van de huishoudens blijft hier ruim  binnen.

De goedkoopste en duurste tarieven voor gas

In Oost-Europa is men het voordeligste uit met gas. Dat heeft vooral te maken met het korte transport vanuit Rusland en politieke strategie. In Boekarest (Roemenië) wordt bijvoorbeeld 61 cent per kubieke meter gas betaald, terwijl men in Stockholm (Zweden) liefst 1 euro en 49 cent kwijt is aan m3 gas. In Nederland is de gasprijs relatief laag door de opwekking in Groningen me teen gemiddeld prijs van 64 cent per kubieke meter. Doordat de gaswinning wordt verlaagd komt deze prijs wel verder onder druk te staan. Om de afhankelijkheid van gas te verkleinen heeft het kabinet plannen om de komende jaren steeds meer huizen los te koppelen van het gasnet. De nieuwe energieprijzen voor 2019 van de energieleveranciers worden in november en december van dit jaar al op onze website en www.energieprijzen-vergelijking.nl verwacht.

De prijzen in Nederland verschillen tussen de leveranciers ook sterk. Een paar cent verschil kan op de energierekening zomaar € 500 verschil maken. Vergelijk vrijblijvend de prijzen in de vergelijking. Overstappen is makkelijk, gratis en wordt helemaal voor uit handen genomen door de nieuwe energieleverancier.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt