Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Deelnemende energieleveranciers & beperkt aanbod

Energiecollectieven gaan er vanuit dat wanneer veel mensen zich inschrijven er een groot inkoopvoordeel ontstaat. Hierdoor zouden energieleveranciers worden bewogen een bijzonder scherp aanbod te doen. Een groot deel van de energieleveranciers doen niet mee aan energieveilingen, waardoor de concurrentie onderling tussen energieleveranciers bij een energieveiling minder groot is. Daarnaast valt op dat het afgelopen jaar 3 energiebedrijven vaak de winnaars (laagste bod) zijn geweest. Het gaat om Van de Bron, Budget Energie en Nederlandse Energie Maatschappij. Bij een energieveiling kunt u vaak kiezen bij de winnaar, die u het scherpste aanbod doet, uit een eenjarig of driejarig energiecontract. Andere belangrijke zaken, zoals vaste- of variabele tarieven, de beoordeling van de klantenservice en groene of grijze energie liggen al vast. U bent meestal niet in de gelegenheid hierin nog een afwijkende keuze te maken bij een energiecollectief.

Enerciecollectieven: wisselende aanbiedingen

Het is absoluut niet zo dat een energieveiling pertinent minder gunstig is dan dat u individueel een contract afsluit via de energievergelijker. Gemiddeld gezien is er voor de deelnemers voordeel te behalen, maar is het voordeel wel groter dan wanneer u individueel een contract zou afsluiten. Om dit uit te sluiten is het altijd raadzaam het aanbod van een energiecollectief te vergelijken met de resultaten wanneer u zelf een contract zou afsluiten. Buiten de hiervoor genoemde voordelen, zoals keuzevrijheid, blijkt ook dat het laagste bod uit de energieveiling niet altijd goedkoper is. Let daarom altijd goed op kosten voor vastrecht, de prijs per kubieke meter gas e kWh stroom en eventuele (tijdelijke) welkomstacties.

Resultaten Sloop de Crisis 29 oktober 2015

Er vinden een aantal keer per jaar energieveilingen plaats. In dit voorbeeld is een recent energiecollectief van Sloop de Crisis gebruikt. De keuze kon gemaakt worden uit 4 winnende aanbiedingen, waarachter de kosten staan per jaar, gebaseerd op een jaarlijks energieverbruik van 3500 kWh en 1800 kubieke meter gas.

  • 1 Jaar Nederlandse Energie Maatschappij € 1642,95
  • 1 Jaar Budget Energie € 1634,48
  • 3 jaar Nederlandse Energie Maatschappij € 1712,83
  • 3 jaar Budget Energie € 1697,99

Hieronder staan de kosten welke u kwijt zou zijn (op basis van hetzelfde verbruik) met hetzelfde contract, afgesloten via Goedkoopste Energieleverancier:

  • 1 Jaar Nederlandse Energie Maatschappij € 1584,54 – € 58,41 voordeliger
  • 1 Jaar Budget Energie € 1547,11 – € 87,37 voordeliger
  • 3 jaar Nederlandse Energie Maatschappij € 1655,07 – € 57,76 voordeliger
  • 3 jaar Budget Energie € 1743,78 – € 63,79 nadeliger

Het goedkoopste eenjarige contract via de vergelijker was van NUON (voor nieuwe klanten) met een, op hetzelfde verbruik gebaseerd, jaarlijkse kosten van € 1544,50. Dit is € 89,98 voordeliger dan via het de energieveiling van Sloop de Crisis.

Het goedkoopste driejarige contract via de vergelijker was eveneens van de Nederlandse Energie Maatschappij, welke € 57,76 voordeliger is dan via het energiecollectief van Sloop de Crisis.

Het voordeel ten opzichte van uw huidige energiecontract is hier nog niet verwerkt en kan oplopen tot wel € 700 per jaar. Benieuwd hoeveel voordeel u kunt behalen? Vergelijk uw huidig energiecontract en verbruik met het aanbod via de energievergelijker.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt