Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Meer energieleveranciers voeren verlagingen door

Niet alle energieleverancier willen nu al hun nieuwe variabel tarieven kenbaar maken, maar dat ze gaan dalen lijkt inmiddels wel vast te staan. Door het relatief warme weer, de gunstige dollarkoers (sterke euro) en daling van andere grondstofprijzen als olie en steenkool zullen de variabele energietarieven van de meeste energieleveranciers naar beneden worden bijgesteld. Eneco verwacht dat een gemiddeld huishouden bij hen ruim € 120 voordeliger uit zal zijn per jaar.

Wat dit voor uw energierekening betekent

Of u van dalende energietarieven kunt profiteren hangt van uw contract af. Als u vaste energietarieven heeft, dan zullen de prijzen niet veranderen. De prijsverlaging van 1 juli aanstaande heeft alleen effect op huishoudens die een contract hebben afgesloten met variabele energietarieven. Loopt uw huidige contract af dan kunt u wellicht boetevrij overstappen. Loopt u contract nog tot 1,5 jaar door dan is de maximale opzegboete € 50. Gezien de gemiddelde besparing is een opzegboete voor lief nemen een bijzonder interessante optie. Vergelijk wel altijd in de energievergelijker hoeveel u kan gaan besparen, dan weet u precies waar u aan toe bent.

energie-vergelijken

Normaal gesproken zijn energiecontracten met een vast tarief wat duurder dan energiecontracten met variabele tarieven. Doordat de energietarieven al meerdere keren achter elkaar zijn gedaald is het bij veel energieleveranciers momenteel goedkoper om een contract af te sluiten met vaste tarieven. Wij raden u altijd aan een vergelijk te maken. Ook wanneer uw contract langer doorloopt kan het enorm lonend zijn om een overstap te maken naar de goedkoopste energieleverancier.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt