Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Toename duurzame energie

Een andere reden waardoor de energtarieven steeds goedkoper worden is de investering in duurzame energie die steeds verder toeneemt. Niet zozeer in Nederland, maar vooral in Duitsland neemt het aanbod van zonne-energie en windenergie steeds sneller toe. Naar verwachting wordt het aandeel duurzame energie steeds groter waardoor de vraag naar steenkolen en gas af zal nemen. Het verwachte gevolg is dat de prijzen hiervoor op termijn nog verder verlaagd zullen worden.

Op 28 juli is het Nederlandse stroomnet (via een samenwerking met het Duitse stroomnetwerk) aangesloten op een bijzonder groot windmolenpark op zee. Dit windmolenpark kan ongeveer anderhalf miljoen huishoudens voorzien van energie.

Kiezen voor vaste of variabele energietarieven

Gezien de ontwikkeling de laatste jaren lijkt het verstandig te kiezen voor een variabel energiecontract, waarbij de tarieven worden aangepast aan de situatie. Kortlopende contracten zijn daarbij verstandig, zodat u, mochten de tarieven onverhoopt toch stijgen, na één jaar weer kunt overstappen zonder opzegboete.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt