Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

De aanpassingen in het energiecontract

21 energieleveranciers verstuurden een energierekening die volgens het ACM niet goed controleerbaar was, maar welke met enkele kleine aanpassingen wel zouden voldoen. Bij 3 energieleveranciers werd gedreigd met een dwangsom, omdat daar grovere wijzigingen waren vereist. Inmiddels voldoen alle energieleveranciers aan de richtlijn, maar wat is er dan precies veranderd:

  • Dezelfde maateenheden:
    • Prijs per kubieke meter gas/ kWh elektriciteit
    • Leveringskosten per dag
  • Tussentijdse prijswijzigingen:
    • Een prijswijzigingen tussentijds moet ook worden gecommuniceerd in dezelfde maateenheid
  • Geen aparte administratiekosten

Extra “onvermijdbare kosten” verleden tijd

Een van de pijnpunten zat volgens het ACM naast hun leveringskosten ook nog andere kosten in rekening brachten. Deze werden veelal geschaard on der het kopje “onvermijdbare kosten” of administratiekosten. Dit was te algemeen en bovenal lastig te interpreteren en transparant door te bereken in de totale kosten op de energierekening.  Alle energieleveranciers hebben dit nu opgenomen in hun leveringskosten waardoor ze nog makkelijker te controleren en te vergelijken zijn.

Toch nog een onduidelijke energienota?

Wanneer u desondanks onduidelijkheden op uw energierekening tegenkomt horen wij dat graag. U kunt in de energievergelijker ook altijd een vergelijk maken, zodat u gelijk ziet welke energieleverancier het goedkoopste is. Vergelijk dit met de totale kosten van uw energierekening, het verlengingsaanbod en u ziet gelijk hoeveel u bespaard! Vul wel hetzelfde verbruik in voor het meest eerlijke vergelijk.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt