Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Plannen fors gewijzigd sinds Prinsjesdag

Het Belastingplan, welke gepresenteerd werd op de derde dinsdag van september, bevatte wat betreft de belasting op stroom en elektriciteit hele andere percentages. Oorspronkelijk zou de belasting op elektriciteit per kWh ongeveer een half procent moeten stijgen en de belasting op gas per kubieke meter bijna 5 procent. Hier kunt u het document bekijken.

Er is echter een flinke ommezwaai gemaakt waarbij de energiebelasting op elektriciteit 15,8% naar beneden gaat: van € 0,1447 per kWh naar € 0,1218 per kWh. De energiebelasting op gas gaat dus met 31,7% omhoog: van €0,2312 per kuub naar € 0,3045 per kuub. Voor het volledige belastingplan verwijzen we u naar de Rijksoverheid.

energiebelasting-stroom-2016

energiebelasting-2016

 

 

Algemene heffingskorting compenseert stijging niet

De algemene heffingskorting, waarmee het bedrag op de energiebelasting wordt verminderd en daarmee een compenserende factor heeft daalt van € 377,33 naar € 376,08 per jaar. Hierdoor wordt de stijging van de energiebelasting op gas ook niet gecompenseerd.

* Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 per huishouden per jaar.

Overstappen naar goedkoopste aanbieder loont

Door de stijging van de belasting maken “vaste variabelen van het energiecontract” een nog groter onderdeel uit van de nota. Helaas heeft u hier zelf geen invloed op. Wel kunt u zelf kiezen voor welke energieleverancier u kiest. De hanteren onderling verschillende vaste kosten, verschillende leveringstarieven en een aantal energiemaatschappijen bieden exclusief in de energievergelijker aantrekkelijke welkomstkorting tot liefst € 250 voor het eerste jaar. Bent u benieuwd hoeveel u kwijt bent in 2016? Bereken het direct.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt