Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Waarom het nieuwe kabinet de veranderingen doorvoert

De veranderingen van de energiebelasting en ODE hebben te maken met de energietransitie en het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Dit is afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs en Nederland moet hiervoor alle zeilen bijzetten om de doelstellingen voor 2020 en 2030 nog te halen. Enerzijds moet de verhoging van de ODE en energiebelastingen het verbruik van met name gas ontmoedigen. Anderzijds moet een verhoging van de ODE ervoor zorgen dat er meer geld binnenkomt om subsidies uit te keren aan bedrijven en huishoudens ten behoeve van bijvoorbeeld duurzame energieopwekking of energiebesparingsmaatregelen, zoals het verbeteren van de isolatie.

Ook salderingsregeling gewijzigd

De salderingsregeling zal per 2020 worden aangepast in plaats van per 2023 zoals minister Kamp eerder had aangekondigd. Inhoudelijk is er in het regeerakkoord nog niets over naar buiten gekomen, behalve dat de nieuwe subsidieregeling inspeelt op de ontwikkeling dat kosten van zonnestroom dalen en met dezelfde middelen meer duurzaamheidswinst kan worden geboekt.

Wat zijn de kosten van de veranderingen op de nota

Uitgaande van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.500 m3 gas zullen de belastingen op elektriciteit met € 29 dalen op uw jaarrekening. Voor gas zullen ze echter toenemen tot € 54. Tellen we de vermindering energiebelasting (€ 62) en verhoging ODE (€ 42) daarbij op, dan is een huishouden puur aan energiebelastingen in 2018 € 129 meer kwijt. Bekijk hier de goedkoopste energie 2018.

Overstappen voor een lagere rekening

Energiebelastingen vallen niet te vermijden, zowel voor nieuwe als reeds lopende energiecontracten. Op de leveringstarieven valt echter wel aanzienlijk te besparen. Daarnaast stunten veel energieleveranciers met exclusieve acties en kortingen, waardoor de energierekening toch honderden euro’s lager uit kan vallen wanneer u overstapt. Vergelijk het direct in de inde energievergelijker.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt