Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

De opbouw van de energienota in kaart gebracht

In 2016 maken de leveringstarieven voor een minder groot gedeelte deel uit van de energierekening. In de onderstaande grafiek van het CBS is dat grafisch in kaart gebracht. Daardoor is de BTW ook ligt gedaald, waardoor de energierekening zo’n € 100 lager uitvalt dan een jaar eerder.

Energierekening-kosten-omlaag-cbs

daling-energietarieven-cbs

Nota voor gas bestaat voor meer dan de helft uit Energiebelasting

De hoogte van de energierekening wordt voor een groot gedeelte gevormd door het verbruik van gas. Hoewel de leveringstarieven voor gas zijn gedaald is de belasting voor gas verder verhoogd. Hierdoor vormt de energiebelasting op gas ruim 52% van de kosten die voor het verbruik van gas door huishoudens moet worden betaald. Bij een gemiddeld verbruik  kan zodoende worden vastgesteld dat de energierekening voor 44% uit belastingen bestaat.

verdeling-energierekening-cbs

 

Energieprijzen door de tijd heen nauwelijks veranderd

Doordat de energieprijzen (lees verbruikstarieven) de laatste paar jaar verder zijn gedaald is gemiddelde energieprijs met slechts twee en half procent gestegen in 10 jaar tijd. De gasprijs nam met 18 procent toe, terwijl de prijs voor stroom 19% lager uitkwam. Besparen op de energierekening is nog steeds een fluitjes van een cent, want door dat de leveringstarieven dalen betaalt u daarover een lagere prijs aan belasting. Overstappen is binnen enkele minuten via Goedkoopste-Energieleverancier.net geregeld. U vraagt een nieuw, lagere contract, aan bij een energieleverancier van uw keuze en met onze overstaphulp heeft u er verder geen omkijken meer naar. Start direct met vergelijken en bespaar gemiddeld € 200 per jaar op uw energierekening!

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt