Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Eneco en Essent komen belofte na, Nuon blijft sterk achter.

Op basis van een gemiddeld verbruik van een huishouden, wat neerkomt op 3500 kWh elektriciteit en zo’n 1800 kubieke meter gas gaf Eneco te kennen dat huishoudens met een variabel contract € 123 zouden gaan besparen. In werkelijkheid is het verschil één euro minder, oftewel een voordeel van € 122. Bij Essent klopt het vooraf gecommuniceerde voordeel van € 83 precies. Nuon kondigde een grote verlaging van ruim € 110 aan. In werkelijkheid gaan Nuon-contractanten met variabele tarieven er nog niet de helft van dat bedrag (€ 52) op vooruit.

essent-grootnuon nuon
Werkelijke prijsdaling:-€123
Aangekondigde daling:-€122
Werkelijke prijsdaling:-€83
Aangekondigde daling:-€83

Werkelijke prijsdaling:-€52
Aangekondigde daling:-€110

 

Wanneer vindt er een wisseling van energieprijzen plaats?

De meeste energieleveranciers passen jaarlijks op 2 vaste momenten de variabele prijzen aan; op 1 januari en op 1 juli. De huishoudens met variabele tarieven zullen de verschillen merken, huishoudens met vaste tarieven niet. Al een aantal jaar blijkt dat de tarieven op deze vaste momenten dalen. Autoriteit Consument en Markt (ACM) zocht uit dat 3 op de 5 huishoudens er voor hebben gekozen een energiecontract af te sluiten met variabele energietarieven.

Energiecontract met vaste tarieven? Geen probleem; overstappen is vaak toch voordelig

De hoogte van de opzegboete verschilt per energieleverancier. Er is wettelijk wel een maximum bedrag verbonden aan het voortijdig beëindigen van uw energiecontract. Het exacte bedrag hangt ook af van hoe lang uw contract nog loopt. Voor contracten korter dan anderhalf jaar geldt in ieder geval een maximum boete van € 50 per product (gas en elektriciteit). Vaak weegt deze boete op tegen de tarieven die u gaat betalen bij uw nieuwe leverancier. Dikwijls wordt er ook een welkomstbonus aangeboden waarmee overstappen überhaupt al aantrekkelijk is.

Gunstig moment om te vergelijken en over te stappen

Aangezien de energieprijzen door de tijd heen fors kunnen fluctueren raden wij u aan altijd kort voordat uw energiecontract afloopt de energieprijzen van de aanbieders te vergelijken. U kunt dan vaak profiteren van veel verschillende acties bij andere energiemaatschappijen of van lagere tarieven. Wanneer uw contract afloopt en u stapt niet over noch sluit u een nieuw contract bij u huidige energieleverancier af, dan komt u terecht in het zogenaamde “slaperstarief”. Deze is in een meerderheid van de gevallen een stuk ongunstiger, dan de tarieven die u betaalt bij uw huidige energiecontract. Bereidt u dus goed voor en doe tijdig een energie vergelijk. Telefonisch staan we u uiteraard ook altijd graag te woord bij eventuele vragen: 020 – 531 76 73.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt