Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Eenzelfde situatie als straat- en deurverkoop

De Consumentenbond meent dat mensen die op deze manier een contract hebben afgesloten, niet naar Gamma of Mediamarkt zijn gekomen om een energiecontract af te sluiten. Kortom: ze hebben zich er niet op voor kunnen bereiden en worden onder druk gezet snel een keuze te maken. De Nederlandse wet schaart dergelijke verkoop in hetzelfde rijtje als straat- en deurverkoop. Daarvoor geldt een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Mensen die bij Essent op deze manier een energiecontract hebben afgesloten hebben dit dus niet gehad. Volgens het consumentenrecht zouden klanten die deze termijn niet hebben gehad nu een bedenktermijn van 12 maanden moeten krijgen. Indien een bedrijf de informatie dan alsnog verstrekt geldt vanaf dat moment weer een bedenktermijn van 14 dagen.

Ook toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) is kritisch: “Wij oordeelden vorig jaar al dat Essent verplicht was de bedenktijd naar 2 weken aan te passen. Sindsdien is er nog geen passende actie ondernomen op onze oproep een gepaste oplossing te bieden voor klanten die een klacht indienden.”

De Consumentenbond geef taan dat Essent wel de mogelijkheid biedt het contract kosteloos te ontbinden. Er wordt echter geen compensatie geboden voor de energie die reeds is afgenomen. Daarnaast kregen klanten in Gamma en Mediamarkt bij een driejarig contract een waardebon van € 150. Deze zou men ook weer moet inleveren.

Radar bericht van ongunstige tarieven

Bij televisieserie Radar zijn diverse klachten binnengekomen dat de tarieven van het energiecontract ook erg ongunstig zijn. Daardoor vinden consumentenorganisatie dat Essent deze klanten hiervoor moet compenseren. De televisie-uitzending van Radar over deze energiecontracten van Essent is hier terug te vinden. Heeft u ook een dergelijk energiecontract in Gamma of Mediamarkt afgesloten met een waardebon van € 150? Vergelijk dan uw tarieven in onze energievergelijker met alle andere energieleveranciers van Nederland. Zo ziet u direct of u niet beter kunt opzeggen en switchen naar een andere energiemaatschappij.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt