Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Organiserende collectieven hebben vaak gelimiteerde keuze opties

De partijen die het afgelopen kwartaal een energieveiling organiseerden waren Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond, Sloop de Crisis, Collectief Spaargids en Groepsveiling. Er doen nog maar heel weinig energieleveranciers mee aan een energieveiling waardoor de prijzen hoger liggen dan in de energievergelijker. Alle éénjarige contracten konden consumenten via Goedkoopste-Energieleverancier.net goedkoper afsluiten. Wanneer uitgegaan wordt van een gemiddeld verbruik was het verschil bijna € 130 tussen het goedkoopste energiecontract via deze website en die uit het energiecollectief.

Mensen kiezen voor energiecollectief vooral uit gemak

Veel mensen schrijven zich in voor een energieveiling, omdat het verondersteld wordt gemakkelijk te zijn en doordat de organisatoren vanwege het grote inkopen het onderste uit de kan zullen krijgen. Dit blijkt niet het geval, vooral omdat lang niet alle energiemaatschappijen meedoen. Het is daardoor een stuk minder concurrerend waardoor de energie aanbieders in de praktijk minder ver hoeven te zakken in hun prijzen om de veiling te winnen. Het blijkt dus een misvatting dat een energiecollectief altijd goedkoper is. Bovendien is een overstap binnen enkele stappen van in totaal 2 minuten bij Goedkoopste-Energieleverancier.net zo geregeld.

Waarom worden energiecollectieven zo gepromoot?

Voor energiecollectieven wordt veel reclame gemaakt, omdat de organisaties zelf een aanzienlijk bedrag krijgen per overstapper. De Consumentenbond vertelt hierover dat ze ruim een drie keer zo hoge vergoeding krijgen via hun energiecollectief dan via de energievergelijking. Wij adviseren niet per definitie niet mee te doen aan een energiecollectief. Deze zijn vaak vrijblijvend, maar de aangeboden aanbieding is wel altijd raadzaam te vergelijken met het goedkoopste energiecontract die u bij de energievergelijker kunt krijgen. Wij nemen alle kosten daarin mee inclusief aanbiedingen, kortingen en acties. Dit alles gebaseerd op uw verbruik, waardoor een hoge welkomstpremie opeens interessanter óf juist minder interessant kan worden dan voordelige leveringstarieven.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt