Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Duurzame energie steeds groter aandeel

In Duitsland is ruim 5 jaar geleden de zogenaamde Energiewende van gang gegaan. Dat betekent een omslag van fossiele brandstoffen naar energie dat duurzaam is opgewekt.Het aantal zonnepanelen en windmolens nam als gevolg daarvan sterk toe. Hierdoor werd Duitsland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals kolen en gas. Echter zorgt de opwekking van duurzame energie ook voor een reserve wanneer de vraag naar energie groter is dan het aanbod. De opslag van energie maakt het mogelijk om ook op een ander moment eerder opgewekte energie te leveren aan bedrijven

en huishoudens. De batterij komt in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Deze plek is strategisch gekozen dichtbij Denemarken waar veel van de Duitse windmolens staan. Ook bevindt zich daar een transformatorstation waardoor eventueel energieverlies geminimaliseerd wordt. Bij overbelasting van het elektriciteitsnet of overproductie van windmolenparken zal de opgewekte energie in de batterij worden opgeslagen.

Wanneer de energiebatterij kostentechnisch efficiënt kan worden ingezet is de verwachting dat meer energieleveranciers soortgelijke constructies gaan opzetten. Vooralsnog is dit het grootste initiatief voor de opslag van duurzame energie in Europa.

 

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt