Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Waarom de Nederlandse overheid niet wilt dat energieleveranciers ook hun eigen netwerk hebben

In 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd, wat wil zeggen dat iedereen vrij was om over te stappen naar een energieleverancier van zijn of haar keuze. Het doel was om de consument van het voordeel te laten genieten wanneer energieleveranciers elkaar zouden beconcurreren. Gevolg hiervan echter werd wel dat wanneer bedrijven de verantwoordelijkheid kregen voor zowel het leveren van energie als het faciliteren van het energietransport. Wanneer bedrijven bijvoorbeeld in de financiële problemen zouden komen en failliet zouden gaan zou het risico bestaan dat huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. Hiertoe heeft de overheid de splitsingswet in het leven geroepen, zodat zij in alle situaties voor energie aan haar burgers kan zorgen.

Delta en Eneco werpen daartegen echter dat ze bang zijn dat ze door de grote concurrentie van buitenlandse spelers gaan bestaansrecht meer hebben wanneer ze niet beiden diensten mogen leveren. Deze bezwaren zijn door de ACM echter ongegrond verklaard waardoor beide energieleveranciers gedwongen worden zich te splitsen.

Enorme boetes

nuon delta-energie

Wanneer Delta en Eneco zich niet houden aan de opgelegde splitsing dan wordt hen een dwangsom opgelegd. In het geval van Delta bedraagt deze 1,5 miljoen euro per week met een maximum van 30 miljoen euro. Voor Eneco geldt een drie keer zo hoog bedrag.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt