Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Uniper wil andere richting uit dan Eneco

Het Duitse Uniper stond open voor de overname, omdat ze zich meer wilt gaan richten op productiediensten in plaats van levering van energie. Voor Eneco staan verduurzaming van de energie, innovativiteit en groei van het klantenbestand hoog in het vaandel. Zo biedt Eneco reed Toon, een slim-laden app van Jedlix en een thuisbatterij met zonnepanelen aan. Op deze manier probeert Eneco zich niet alleen verder te onderscheiden van andere energieleveranciers, maar ook meer klanten te bereiken. Eneco zelf is overigens ook op hoog niveau bezig met veranderingen. Veel gemeenten bezitten van oudsher nog aandelen van Eneco en zijn omwille van financieel gewin steeds meer bereid hier afstand van te doen.

Wat veranderd er voor E.ON klanten?

De eerste 6 maanden tot 1 november 2018 veranderd er voor klanten van E.ON überhaupt niets. De energietarieven zoals in het energiecontract en de contractvoorwaarden blijven ongewijzigd. Wel kunnen klanten van E.ON gaan profiteren van de extra diensten omtrent duurzame energie die Eneco aanbiedt. Hierbij kan gedacht worden aan het eerder benoemde Toon, maar ook aan wind opgewekte in Nederland (Hollandse Wind) en de thuisbatterij.

Voor de 200 medewerkers verandert er op korte termijn ook weinig. Er wordt momenteel gekeken hoe de activiteiten van zowel Eneco als E.ON het beste geïntegreerd kunnen worden. Overigens moet de overname nog wel officieel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt