Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Meer productie dan vraag naar stroom

Doordat het zo hard gaat waaien wordt er meer elektriciteit opgewekt dan er vraag is onder Duitse huishoudens en bedrijven. De stroomprijs schommelt onder invloed van de wind al regelmatig sterk in Duitsland en is al eerder enkele uren negatief geworden, wat betekent dat wanneer je stroom verbruikt je hiervoor geld krijgt. Echter is dit weekend volgens de voorspelling van Bloomberg voor het eerst dat de stroomprijs een gehele dag negatief blijft:

De enige manier om negatieve energieprijzen te voorkomen voor de energieleveranciers is om hun opwekkingscentrales gedurende deze momenten te sluiten. Het aanbod van energie daalt dan wat er voor zorgt dat de prijs voor elektriciteit weer toeneemt.

In juni van 2017 waren windcentrales geplaatst op het Duitse land verantwoordelijk voor circa één derde van de Duitse energieproductie. Echter groeit de bouw van windmolenparken aanzienlijk met circa 9% dit jaar.

Duitsland loopt voorop in Europa

De verhouding tussen de totale energieproductie en de energieopwekking via windmolenparken is in Europa circa 10%. Technologieën worden echter in snel tempo goedkoper wat de groei zal bevorderen. Dit is gunstig voor de prijs van elektriciteit omdat het aanbod van energie de komende tijd zal toenemen. Duitsland kan de overproductie van energie exporteren naar andere landen waaronder Nederland. Echter is Nederland met de gestelde klimaatdoelstellingen van 2020,2023 en 2030 er alles aan gelegen om de eigen duurzame energieproductie verder op te schroeven. Dit gebeurt momenteel massaal met de aanleg van diverse windmolenparken in de Noordzee.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt