Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Rotterdam loopt verder achter met CO-2 uitstoot

Volgens het Rotterdam Climate Initiative zou de uitstoot van broeikasgassen in de havenstad gehalveerd moeten worden. Echter lijkt het er nu op dat er tenminste een groei van 20% zit aan te komen in 2020. De verkoop van Eneco, welke veel duurzame initiatieven ontplooi zou dit scenario alleen nog maar verder doen verslechteren.

Winst uit verkoop Eneco wellicht niet herinvesteerd in duurzame projecten

Nuon en Essent waren voorheen ook gedeeltelijk in handen van overheden. De verkoop van het belang in deze energieleveranciers werd echter niet (geheel) herinvesteert in verduurzaming. Gemeenten hebben namelijk veel bredere belangen en budgetten. Zo is de angst dat de opbrengst van verkoop van aandelen in Eneco wordt gebruikt om tekorten in gezondheidszorg aan te vullen of andere sociale voorzieningen. Daarmee dreigen ook de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs niet te zullen worden behaald.

De verkoop van het belang in Eneco door gemeenten is nog niet rond en zal niet op korte termijn gebeuren. Bovendien is het zelfs dan nog niet zeker of de nieuwe aandeelhouders een andere koers zullen varen ten aanzien van duurzame energieopwekking. U kunt dus nog gerust (groene) energie afnemen bij Eneco. De contracten die nu afgesloten worden zullen uiteraard nog worden gerespecteerd, inclusief eventuele welkomstbonussen en actietarieven.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt