Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Bewustzijn neemt steeds verder toe

ACM nam het voorbeeld van een consument met een slaperstarief; een tarief welke ingaat nadat het contract is verlopen, maar er niet is opgezegd of overgestapt. Dit toets moment vond plaats in september 2017 en daaruit bleek dat een consument bij een gemiddeld verbruik dan € 1.713 zou betalen. Wanneer deze consument zou over zijn gestapt naar een energiecontract met vaste tarieven en een looptijd van één jaar zou er nog slechts € 1.261 betaalt hoeven te worden voor dezelfde energie en hetzelfde verbruik. Een verschil van liefst € 452. In de onderstaande afbeelding van het ACM laat zij ook zien hoe men tegen besparing op de energierekening aankijkt door over te stappen. In 2015 was slechts 35% het er mee eens of helemaal mee eens. Dat is toegenomen tot 43% in 2017. De groep mensen die het er helemaal niet mee eens is nam bovendien een derde af: van 3% naar 2%.

Meer mensen stappen over

De cijfers worden ook gestaafd door het aantal mensen dat overstapt per half jaar. In 2006 was dit nog geen 5% terwijl dit percentage tien jaar later op liefst 16% ligt. Afgelopen jaar kwam dat neer op 1,2 miljoen overstappers per jaar. Net zoveel als in 2016. 78% van de overstappers geeft aan dit hoofdzakelijk te doen vanwege de prijs tegenover 74% een jaar geleden.

Meer dan 70% van de Nederlanders is weleens overgestapt. Dat percentage nam afgelopen jaar met 2% toe tot 71%. Ook kiezen steeds meer huishoudens voor groen stroom. Het aandeel nam toe tot 68% terwijl dit 2 jaar terug nog op 58% lag. Voor 16% van de huishoudens was de grootste motivatie om over te stappen duurzaamheid, terwijl dit in 2016 nog voor slechts 14% van de huishoudens gold.

Ook veel geld besparen?

Controleer gelijk of een overstap naar de goedkoopste energieleverancier u veel geld kan besparen. Door uw gegevens in de vergelijker in te vullen ziet u direct welke aanbieder u het goedkoopste energiecontract aan kan bieden. Vergelijk dit met uw huidige energiekosten en zie direct wat u kan besparen door een overstap te maken. De overstap is binnen 2 minuten aangevraagd en verloopt 100% veilig. Bovendien profiteert u altijd van onze laagste prijsgarantie.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt