Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Eerste stappen worden gezet

Hoewel het nog niet op grote schaal gebeurd worden de eerste nieuwbouwwoningen reeds opgeleverd zonder koppeling aan het aardgasnet. Daarnaast worden in bepaalde projecten woningen gerenoveerd en tegelijkertijd ook ontkoppeld van het aardgasnet. Zo worden er initiatieven ontplooid in Den Haag, Woerden, Emmen en Pijnacker-Nootdorp. Verwarming van woningen door aardgas zorgen voor een bijdrage van 18% in ons totale energie uitstoot. Dit kan door alternatieven te ontwikkelen, zoals warmtepompen en duurzame biomassa.

11000 extra banen en 75 miljard euro aan investeringen

Hoewel energiebesparing, een beter milieu en lagere energiekosten speerpunten zijn van het initiatief woningen te ontkoppelen van het aardasnet zijn er nog andere voordelen. Door de grootschalige transitie zullen naar verwachting binnen 20 jaar 11.000 extra banen per jaar gecreëerd worden en gaat er 75 miljard euro de economie in waarvan tweederde richting de bouw- installatiebranche.

Belasting op aardgas wordt verhoogd

De afgelopen 2 jaar is de belasting op gas enorm toegenomen in vergelijking met de belasting op elektriciteit. Het ligt in de lijn der verwachting dat de huidige en toekomstige regeringen gasverbruik verder willen ontmoedigen, ook de door problematiek met gasboringen in Groningen. Woningeigenaren en wooncorporaties die woningen bouwen/ renoveren met alternatieven van gas worden op deze manier beloond.