Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Niet-overstappers daalt verder

In 2015 gaf 36% van de mensen aan nog niet eerder te zijn gewisseld van energieleverancier. Als barrière werd vooral genoemd “angst dat het mis kan gaan” of “veel gedoe”. Er lijkt echter sprake te zijn va neen slechting van deze barrière want dit percentage is met 30% afgenomen. Slechts nog een kwart van huishoudens geeft aan nog nooit overgestapt te zijn van energieleverancier. Ook geeft 50% van de consumenten te kennen dat zo sowieso weer energie gaan vergelijken komend jaar om nog te controleren of ze ergens ander goedkoper uit zijn. Hiervan geeft ook alweer de helft aan dat ze vermoeden dat ze weer gaan overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Concurrentie op de markt neemt toe

De energiemarkt kent steeds meer nieuwe toetreders en ook de bestaande aanbieders verbeteren hun dienstverlening, zoals klantenafhandeling en snelheid van overstappen. Ook de energie aanbiedingen zijn erg scherp om de overstapper voor zich te winnen. Stuk voor stuk gevolgen die voor de consument gunstig uitpakken. Er wordt vaak gesproken over een besparing van vele honderden euro’s, maar de exacte hoogte van de besparing is afhankelijk van hoe lang het contract nog loopt, het type contract, de energieleverancier etc. Wel geeft ACM aan dat het gemiddelde op ongeveer € 200 per huishouden per jaar ligt en dat diegene die nog niet zijn overgestapt het meeste kunnen besparen.

Bent u benieuwd of u nog goed zit bij uw huidige energieleverancier? Vaak blijkt het voordelig uit te pakken om over te stappen, ook wanneer uw contract nog doorloopt en een opzegboete het gevolg is. Bekijk daarom goed uw huidige energiecontract en vergelijke de kosten met alle energie aanbiedingen Op Goedkoopste-Energieleverancier.net in de energievergelijker.

energie-vergelijken

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt