Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Klantregister energieleveranciers

Het hierboven genoemde register wordt het CER (contracteindegegevensregister) genoemd. Dit register wordt door alle energieleveranciers geraadpleegd om te bepalen wanneer het contract van een consument afloopt. Bij een overstap verleend de overstapper toestemming om dit register raad te plegen. Hierdoor kan een overstap probleemloos in orde worden gemaakt. Contracten kunnen naadloos op elkaar worden aangesloten, zodat men nimmer zonder energie komt te zitten of onnodig een opzegboete hoeft te betalen. Energieleveranciers zijn daarom verplicht om de gegevens van hun klanten in dit register goed door te geven en up to date te houden.

Vergissing Oxxio ontstaan door overname

Oxxio is in 2011 overgenomen door Eneco. Bij de overname zijn klantgegevens in 2015 in een ander systeem gezet. Hierdoor is niet alles goed terecht gekomen in het CER waardoor dit tot de aandacht van andere energieleveranciers kwam. Interne controles werkten bij Oxxio onvoldoende en ook nadat Oxxio op de fout was geattendeerd is er onvoldoende aan gedaan om de vergissing te herstellen. Althans dit is de conclusie van ACM, die het nalatig vond dat Oxxio pas na het onderzoek van ACM zelf de fouten heeft hersteld. Het ACM stelt dat het van uiterst belang is om een signaal af te geven dat iedereen, zowel consumenten als energieleveranciers het register kunnen vertrouwen. De boete van één miljoen euro moet dat signaal belichamen.

Oxxio ontkent dat fout tot problemen heeft geleid

Oxxio geeft toe dat er inderdaad een grote fout is gemaakt, maar dat klanten niemmer onterecht een opzegboete hebben hoeven te betalen. Tevens hebben alle klanten accurate en correcte informatie ontvangen volgens Oxxio. De vergissing kwam voor tot 29 juni 2016. Mocht u twijfelen of u benadeeld bent, controleer dan uw energiecontract en controleer of u wellicht reeds boetevrij kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Overigens gaat Oxxio in beroep tegen de boete, die deze als buitenproportioneel beschouwd.

Nieuws

Uw voordelen

Zojuist overgestapt