Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Is het Energiecollectief van Telegraaf goedkoper?

Heeft u zich ingeschreven voor een energieveiling van de Telegraaf? Dan doet u er verstandig aan energie te vergelijken op Goedkoopste-energieleverancier.net of u misschien nog goedkoper uit kan zijn. Tijdens het energiecollectief via Telegraaf hebben wij onderzocht of u besparing via dit collectief wel maximaal zou zijn. De algemene vraag die wij u aanraden om u zelf altijd te stellen bij een energieveiling: “Is het aanbod van de energieveiling niet te duur?” Ongeacht of dit nu van Telegraaf of en ander energiecollectief komt.

Tijdens de veiling van april 2014 bleken de tarieven van het Telegraaf energiecollectief helemaal niet zo goedkoop. Wij zijn uitgegaan van het verbruik van een gemiddeld huishouden, dat neerkomt op 3500 kwh elektriciteit en 1600 m3 gas. De winnaars van het Telegraag energiecollectief waren Nederlandse Energie Maatschappij, Qurrent Energie en Budget Energie.

Het beste aanbod via het Telegraaf energiecollectief was op het moment van meten op 1 mei 2014 op jaarbasis bijna € 30 duurder, dan het goedkoopste energiecontract uit onze energievergelijker. Vergeleken met winnaar Qurrent Energie van het Telegraaf collectief was u zelf bij ons circa € 50 goedkoper uit.

Hoe vaak organiseert Telegraaf een energiecollectief?

Telegraaf heeft het meest recent in april 2014 een energiecollectief georganiseerd, waarbij de uitkomst bekend werd in mei. Niet alleen op gebied van energie, maar ook op andere gebieden wordt er vaak een Telegraaf collectief georganiseerd, zoals met mobiele telefonie.

De energiecollectieven hebben vaak 1 ding gemeen: de inschrijvers kunnen zich vrijblijvend inschrijven, maar vrijwel altijd besluit een meerderheid niet in te gaan op het aanbod uit de energieveiling. Hoewel de energiecollectieven terecht melding maken van schaalvoordelen en dat een huishouden gemiddeld kan besparen blijkt vrijwel altijd de besparing voor u groter wanneer u zelf via een vergelijkingswebsite als Goedkoopste-energieleverancier.net overstapt.

Vergelijk daarom altijd eerst of u niet meer kunt besparen als u individueel overstapt. Overstappen via onze website kan u een voordeel tot € 700 per jaar opleveren!

energie-vergelijken