Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Is het Energiecollectief van De Consumentenbond goedkoper?

Wanneer u een aanbod krijgt van een energieleverancier via de energieveiling van De Consumentenbond, dan doet u er verstandig aan te vergelijken op Goedkoopste-energieleverancier.net of u misschien nog goedkoper uit kan zijn. Het verleden heeft namelijk uitgewezen dat een energiecollectief via De Consumentenbond helemaal niet zo goedkoop hoeft te zijn. De vraag die wij u aanraden om te stellen is het aanbod van de energieveiling niet te duur? Ongeacht of dit nu van De Consumentenbond of en ander energiecollectief komt.

Tijdens de veiling van april 2014 bleken de tarieven van het energiecollectief helemaal niet zo goedkoop. Goedkoopste-energieleverancier.net vergelijkt altijd het aanbod van de verschillende energiecollectieven en energieveilingen. De berekeningen worden gebaseerd op het gemiddeld verbruik van een huishouden, dat neerkomt op 3500 kwh elektriciteit en 1600 m3 gas.

Vandebron, een nieuwe aanbieder was in juni 2014 de winnaar voor de eenjarige contracten en was circa € 20 duurder, dan het goedkoopste aanbod via Goedkoopste-energieleverancier.net. In april 2014 werd Nederlands Energie Maatschappij uitgeroepen tot winnaar van het Consumentenbond energiecollectief, maar bleekruim € 30 op jaarbasis duurder dan het goedkoopste energiecontract op Goedkoopste-energieleverancier.net. Budget Energie kwam tijdens dat meetpunt beiden keren als goedkoopste energieleverancier op deze site uit de bus.

In september 2014 had de Consumentenbond wel een goede deal voor u geregeld en was net zo goedkoop als de aanbieder via Goedkoopste-energieleverancier.net. In beide gevallen ging het wederom om Budget Energie, maar wanneer u meer dan gemiddeld verbruikt kwam zou u voordeliger uit zijn bij het goedkoopste energiecontract dat via onze website werd aangeboden.

Is de Consumentenbond nog wel zo onafhankelijk?

De Consumentenbond claimde jarenlang haar onderzoeken en testen mogelijk te maken door het lidmaatschapgeld van haar leden. De laatste jaren komen echter steeds meer berichten naar buiten dat de Consumentenbond werkt met derden voor het vergelijken van producten, waaronder energie, maar ook internet abonnementen en voor diverse verzekeringen, zoals de reis- zorg- en autoverzekering.

Belangrijke noot: deze partijen ontvangen een vergoeding wanneer u overstapt. Of de Consumentenbond meedeelt in deze vergoeding is niet duidelijk.

Hoe vaak organiseert De Consumentenbond een energiecollectief?

De Consumentenbond organiseerde in 2014 drie keer een energiecollectief: in april, juni en september. De laatste energieveiling vond plaats in maart, waarna de inschrijvers tot april de tijd hadden om te besluiten of ze in zouden gaan op het aanbod van de winnaar van de energieveiling.

Inschrijven is vrijblijvend en veel inschrijvers besluiten om niet in te gaan op het aanbod. De laatste keren is aangetoond dat het verstandig om zelf een energie vergelijk te doen, aangezien overstappen via deze website u een betere deal zou hebben opgeleverd. Gemiddeld kan men een hoop besparen, maar het gaat of u in uw individuele geval voordeliger uit kan zijn ziet u da snel.

energie-vergelijken